Om föreningen

Norsbo-Hinsnorets bystugeförening är en ideell förening och omfattar byarna Norsbo, Hinsnoret, Liljesund samt Liljan.Karta över byarna kring sjön Liljan

Föreningen hade i september 2010, 140 vuxna medlemmar samt 35 barn.

Föreningen har ett medlemsblad som heter ”Liljebladet” som kommer ut med ca 3 nummer per år. Tidningen berättar lite om byarnas historia, om nya medlemmar, om verksamhet som pågår och annat som kan vara aktuellt för medlemmarna.

Föreningen har en bystuga som ligger i Norsbo. Det är en gammal skola som är ombyggd till en samlingslokal samt kök och toaletter. Bystugan hyrs ut till medlemmar i föreningen men också till utomstående personer som vill hyra huset för fester eller andra aktiviteter.

Medlemmar anordnar olika former av aktiviteter under verksamhetsåret både i och utanför bystugan. Mycket av verksamheten riktar sig till föreningens barn. Den stora begivenheten är midsommarfirandet som alltid är årets största tillställning där många medlemmar sluter upp och tar med sig goda vänner.
Övrigt under året firas Valborg, Halloween för barnen, Tomtevandring före jul samt Julgransplundring. Varje år anordnas också en dammiddag samt en herrmiddag där värdskapet går runt till olika medlemmar.  Andra aktiviteter varierar beroende på uppslag från olika medlemmar.